Bedste robotstøvsugere i test

Rangeringen er baseret på støvsugerens funktioner, design, pris samt diverse tests.

Vis filter Skjul filter

Maks. pris

0

Mærke

Energiklasse

Lydniveau

0

Vægt

0

Ladetid

0
#1
Electrolux Pure i9.2 robotstøvsuger
Electrolux Pure i9.2 robotstøvsuger
Dagens bedste pris 3.689 kr.
Til butik
#9
iRobot Roomba J7+robotstøvsuger (grå)
#10
iRobot Roomba i7+ robotstøvsuger
iRobot Roomba i7+ robotstøvsuger
Dagens bedste pris 2.999 kr.
Til butik
#21
Roborock sidebørste XI3025
Roborock sidebørste XI3025
Dagens bedste pris 149 kr.
Til butik
#22
Dreame F9 og D9 hovedbørste RMB0
Dreame F9 og D9 hovedbørste RMB0
Dagens bedste pris 111 kr.
Til butik
#23
Dreame udskifteligt støvfilter RHF0
#24
Dreame udskifteligt støvfilter RHF1
#25
Dreame batterisæt ATB8
Dreame batterisæt ATB8
Dagens bedste pris 1.190 kr.
Til butik
#26
Dreame batterisæt ATB3
Dreame batterisæt ATB3
Dagens bedste pris 1.099 kr.
Til butik
#28
Dreame Z10 Pro hovedbørste RBG5
Dreame Z10 Pro hovedbørste RBG5
Dagens bedste pris 149 kr.
Til butik
#29
Dreame Z10 Pro støvsugerfilter RHF5
#30
Dreame vaskefri moppepude RMP0
Dreame vaskefri moppepude RMP0
Dagens bedste pris 149 kr.
Til butik
#31
Dreame vaskefri moppepude RMP5 (2 stk)
#32
Ecovacs Deebot X1 Plus robotstøvsuger DEX55
#38
Dreame D10 Plus robotstøvsuger DI2013
Dreame D10 Plus robotstøvsuger DI2013
Dagens bedste pris 2.813 kr.
Til butik
#39
Dreame L10s Ultra robotstøvsuger DI2015
#43
Roborock VibraRise moppeklud RR0306
Roborock VibraRise moppeklud RR0306
Dagens bedste pris 219 kr.
Til butik
#48
Dreame L10s Ultra hovedbørste DI2270
#49
Dreame L10s Ultra tilbehørssæt DI2277
#50
Dreame D10s robotstøvsuger DI2016
Dreame D10s robotstøvsuger DI2016
Dagens bedste pris 1.799 kr.
Til butik

Skal jeg have en robotstøvsuger?

Der har efterhånden været robotstøvsugere på markedet i lang tid og du har nok ikke skænket det en særlig tanke. Men tænk lige over det – en robot og støvsugning? det betyder at du ikke selv skal bruge tid på at støvsuge længere. Dette henvender sig selvfølgelig til dig, som ikke bryder dig synderligt om at støvsuge i weekenden og mener at det måtte en anden gerne tage sig af. Og det er her en robotstøvsuger kommer ind i billedet.

5 fordele ved at købe en robotstøvsuger

En robotstøvsuger har udviklet sin teknologi siden sin indtræden på markedet i starten af 00’erne. I dag kan du styre robotstøvsugeren fra mobilen, sætte den til at kører på bestemte tidspunkter når du ikke er hjemme og meget mere. De kan spotte udenom selv de mindste forhindringer, kører over dørekamme og undgå at falde ned af trapper.

Det hele afhænger selvfølgelig af hvilken model du køber og hvor meget du ønsker at betale for robotstøvsugeren. Her er 5 fordele ved at købe en robotstøvsuger, som måske kan give dig lyst til at tage springet.

      1. Den klarer støvsugningen automatisk og du sparer derfor en masse tid
      2. God til ejere af kæledyr, da det er en robot og kan støvsugere oftere
      3. Lavere energiforbrug end almindelig støvsuger
      4. Kan være i gang mens du ikke er hjemme
      5. Kan komme ind under sofa og borde, som ellers kan være besværligt
Her ses Miele’s svar på en robotstøvsuger. Vidste du forresten at ca. 7% af danskerne har en robotstøvsuger kørende i deres hjem?

Fremtidens støvsuger er en robotstøvsuger

Robotstøvsugeren er helt sikkert kommet for at blive. Takket være en revolutionerende og nytænkende robotteknologi er det slut med beskidte gulve og grundet en af fremtidens absolut bedste rengøringsløsninger. Når først robotstøvsugeren har fundet vej til dit hjem, bliver den på hurtigt en uundværlig del af det daglige eller ugentlige husholdningsarbejde.

De innovative teknologier som findes i dag er nøglen bag succesen. De smarte robotter er programmeret på en særlig måde, så de automatisk kommer omkring i hele hjemmet og fjerner alt støv og skidt på sin vej. De bedste robotstøvsugere som findes på markedet er så grundige og effektive, at du selv helt slipper for at skulle støvsuge med en almindelig støvsuger igen. Det gør du ikke da de kan få støv ud af hjørner såvel tæpper, som tidligere har været et problem.

Vi har samlet de mest relevante og bedste robotstøvsugere for dig her, og du kan læse meget mere og de enkelte maskiner. Her vil være uddybende afsnit omkring rengøringsevne, batteri, funktionalitet, pris og design.

Hvorfor købe en robotstøvsuger?

Siden støvsugere kom til verden, har der været mange holdninger om dem, blevet skrevet mange artikler om dem og lavet tests af dem. Hos Støvsugertest.dk mener vi, at en robotstøvsuger kan være en rigtig god hjælp i hjemmet. Den vil have godt af at blive suppleret med en kost bare i ny og næ, men til dig, der virkelig ikke gider at støvsuge – dig, der har svært ved at komme rundt med støvsugeren, hvad enten det skyldes alder eller sygdom – og dig, der har allergi og/eller gerne vil have støvsuget ofte, er robotstøvsugeren en genial opfindelse. Med mange af de moderne robotstøvsugere kan du sætte robotten til at kører dagligt, såfremt du ønsker al støv væk. Døgnet rundt.

Størstedelen af alle robotstøvsugere er runde, hvilket medfører at, de ikke altid får støvet i hjørnerne. Der er dog eksempler på støvsugere, som gør det i bedre grad en andre, men som udgangspunkt har de svært ved det. Hvor robotstøvsugeren styrke ligger, er ved de store flader, som i stuen, køkkenet eller i gangen. Her kører den frem og tilbage, og suger al støvet, gruset og snavset op uden at brokke sig.

Robotstøvsugeren gør alt arbejdet for dig. Uden undtagelse. Og den brokker sig ikke – tværtimod – hvis du smider benene op i sofaen og nyder en god kop kaffe, mens den knokler rundt. Du kan også programmere mange robotstøvsugere til at gøre rent på et bestemt tidspunkt; på den måde kan du altid komme hjem til et støvsuget hjem, hvis du har været ude. Eksempelvis har iRobot lavet en applikation, så du kan time rengøringen på bestemte tidspunkter på bestemte dage, hvis dette skulle være nødvendigt.

Alt i alt er robotstøvsugeren både underholdende, yderst praktisk og meget effektiv. For ikke at tale om god værdi for pengene. Prisen for en robotstøvsuger tjener sig i hvert fald hurtigt hjem, hvis alternativet er en rengøringshjælp, som kan godt mange hundrede kroner i timen.

Værd at overveje, inden køb af robotstøvsuger

Inden du vælger at investerer i en robotstøvsuger, bør man sætte sig ordentligt ind i hvad de enkelte modeller kan og hvordan støvsugeren passer ind i hjemmet. Hvis du eksempelvis har mange trapper, skæve vinkler og et utal af forhindringer, er en robotstøvsuger måske ikke det rette valg.

Her burde man måske kigge på en Miele støvsuger med lang aktionsradius. En robotstøvsuger er nemlig ikke så effektiv, hvis der er mange forhindringer på vejen. Den suser udenom eller skifter retning og du står dermed efterladt med et område, som ikke er rengjort.

En generel opfattelse blandt mange er at en robotstøvsuger er lydløs. En robotstøvsuger er ikke lydløs. Den støjer en del – typisk også mere end en almindelig støvsuger. Det kan være til gene, hvis du planlægger at være hjemme, når der skal støvsuges. Vælger du derimod at udnytte tiden, og få støvsuget, når du er ude, betyder det ikke så meget.

Det kræver om ikke teknisk viden så en lille portion forståelse for teknologi at få klargjort robotstøvsugeren, så den kan støvsuge derudad. Den skal sættes op, installeres og gøres klar inden brug. Sørg for at alliere dig med en, der kan den slags, hvis du ikke selv har den fornødne viden til dette.

Jo større (og mere beskidt) dit hjem og dine gulve er, jo større er sandsynligheden for, at støvsugeren skal tømmes undervejs – eller i hvert fald efter støvsugningen. Så du bør ikke forvente, at en robotstøvsuger kan støvsuge i ugevis uden at blive tømt. De er nemlig ikke så store, robotterne, og det efterlader heller ikke meget plads til støvet som opsamles.

Bedste robotstøvsuger i test – vær opmærksom

Robotstøvsugere har tendens til at være lave og brede, eller høje og tynde. Den førstnævnte er god til at komme under møbler; sidstnævnte er ideel til at komme igennem smalle huller. I sidste ende er design et valg, der drejer sig om kompromis og præferencer. Der vil med garanti være områder i dit hjem, som en robotstøvsuger ikke kan nå – så vælg den form, som bedst passer til den type rum og møbler, du har i hjemmet.

Hvilken type batterilevetid har jeg brug for?

Batteriets levetid er en vigtig parameter når den bedste robotstøvsuger vurderes: jo længere batterilevetid, jo mere af dit hjem kan en robot rense på én gang. Typisk vil robotterne vare omkring 45-60 minutter, hvilket er godt nok til et gulv i et gennemsnitligt hus.

Heldigvis ser man en forbedring i batterilevetid, og de seneste og bedste3 robotstøvsugere kan nu kører om til 120 minutter pr. opladning. De bedste robotstøvsugere i test, som du finder her på siden, vil dog returnerer til deres ladestation når de trænger, og genoptage deres rengøringsproces når de er opladet.

Støvbeholderens størrelse på robotstøvsugeren

Robotstøvsugere har langt mindre beholdere end traditionelle støvsugere – typisk et sted mellem 0,3 til 0,7 liter. Alt afhængigt af hvor ofte du sætter robotstøvsugeren til at køre, kan du regne med at skulle tømme beholderen et sted mellem hver 3. og 10. gang den kører. Dette afhænger selvfølgelig også af arbejdsareal og mængden af snavs og hår i hjemmet.

Er smarte funktioner vigtige?

Medmindre du går ultra-budget, er en robotstøvsuger med en app et must. Smartphone apps gør planlægning og kontrol langt lettere, og du kan starte en rengøring af hjemmet uden at skulle være lige ved din robot. Kig efter Alexa eller Google Assistant support, hvis du gerne vil starte en rengøring uden at skulle stå op først. På den måde kan du nemlig automatisk programmere din robotstøvsuger til at køre, lige når det passer dig.

Guide til den bedste robotstøvsuger til dig

Har du kæledyr?

Selv om det i starten kan være skræmmende for et kæledyr at have en robotstøvsuger kørende, vil de fleste kæledyr vænne sig til det og overlade robotten til at rengøre i fred. Når det er sagt, er der masser af rædselshistorier om robotstøvsugere, der drøner igennem kæledyrenes efterladenskaber og derefter fortsætter med at “rense” hele huset. Hvis du har kæledyr, skal du overveje kun at køre din robotstøvsuger i et lukket rum eller under tilsyn. 

Behold din traditionelle støvsuger

Robotstøvsugere er ikke beregnet til helt at erstatte manuel støvsugning. Det bedste, de kan gøre, er at forlænge tiden mellem menneskelige støvsugnings-sessioner. De er især hjælpsomme i husholdninger med kæledyr og deres endeløse hårtab, og ved børn og deres endeløse spild. Ser man på effektiviteten, er en klassisk støvsuger langt mere effektiv til at opsamle støv – især når der er meget af det. Fordelen ved robotstøvsugere er klart, at man kan holde niveauet af støv nede, uden at skulle gøre noget selv.

Flyt tynde ledninger

Vi elsker robotstøvsugere, fordi flere af dem er lige så kraftfulde som almindelige støvsugere, men kræver ikke, at vi løfter en finger. Men det betyder også, at de fleste robotstøvsugere er stærke nok til at suge ledninger, snørebånd og andre tynde ledninger ind i sig, uden at skelne mellem dem og det faktiske snavs. Inden du overlader det fulde ansvar for rengøringen til din robotstøvsuger, uden tilsyn, sørg for der ikke ligger noget, som den ved en fejl kan suge op.

Bedst i test robotstøvsuger

På denne side har vi samlet de robotstøvsugere som er bedst i test. En robotstøvsuger testvinder har typisk en række funktioner, som vil være til gavn for dig i din hverdag. Desuden er de typisk i høj kvalitet, således at de holder i lang tid. De test som bliver gennemgået her på siden, tager selve ydeevnen – altså sugeevnen – som den vigtigste parameter. Det betyder at alle de bedst i test robotstøvsugere, har klassens bedste rengøringsevne, da det ligesom er det vigtigste funktion for en robotstøvsuger.

Derudover kigger mange robotstøvsuger tests på funktioner såsom batteritid, trappesensor, og tilhørende app og meget mere. Hold derfor godt øje med hvad den robotstøvsuger du vælger at gå med, har af smarte og anvendelige funktioner for dig. Nogle af de bedste robotstøvsugere er typisk også de mest dyre, men det er ikke uset, at der er en klar sammenhæng mellem pris og kvalitet på disse produkter. Tjek vores prissammenligner på toppen af siden, hvor du kan finde forhandleren med den billigste pris på robotstøvsugeren. Det er muligt at finde en billig robotstøvsuger, som ligeledes er en bedst i test robotstøvsuger.

Robotstøvsuger test FAQ

Er iRobots Roomba det eneste robotstøvsuger på markedet?

Selvom iRobots Roomba er det mest velkendte robotstøvsuger mærke på markedet, er der mange andre mærker og typer til rådighed. Selvom iRobot har været der i længst tid, og har klart flest produkter på markedet, er der flere konkurrenter som også kan være med i toppen. Blandt de øvrige mærker, findes der nogle velkendte støvsuger mærker, såsom Electrolux, Neato, Miele, LG og Ecovacs.

Kan en robotstøvsuger køre op og ned ad trappen?

De fleste robotstøvsugere vil ikke kunne gå op og ned ad trappen for at rengøre forskellige niveauer i dit hjem. Hvis du vil have det til at rense både din første og anden etage, skal du flytte dit robotstøvsuger selv. Skulle en robotstøvsuger køre ned ad trappen kan det nemt beskadige støvsugeren. Heldigvis er der tænkt på det i de bedste robotstøvsugere, som har en indbygget trappesensor, der registrerer steder med fald. Dette er kendt som “Cliff-Avoidance Technology”, eller blot en trappesensor – så hold øje med dette.

Kan en robotstøvsuger klare våde områder?

En traditionel robotstøvsuger håndterer typisk ikke vand og våde områder særlig godt. Hvis din robotstøvsuger bliver våd, skal du sørge for at få den tørret indvendigt i en fart.  Hvis der er tale om meget vand, skal støvsugeren skilles ad for at sikre, at det er tørt, før du tænder det igen.

En robotstøvsuger gør rengøring nemmere

Har du ofte stået i den situation hvor støvsugningen i hjemmet har gået dig på – der er store fnullermænd og støvklumper rundt i hjørnerne, for ikke at tale om mængden under sofaen. Her kan en robotstøvsuger være yderst behjælpelig, da du selv slipper for ugentlige støvsugning for at holde bestanden nede.

En robotstøvsuger kan programmeres (med hjælp fra din smartphone) til at igangsættes på bestemte tidspunkter af døgnet på bestemte dage på ugen. Ligeledes kan mange af de moderne robotstøvsugere programmeres til kun at støvsuge bestemte rum, og samtidig undlade andre.

Robotstøvsugere kan køre over dørtrin, registrerer hvor der er trapper, støvsuge tæpper, kommer rundt om stole og borde, samt tage den støv som samler sig under sofaen. Fordelene er mange, når man kigger på de moderne robotstøvsugere der finder. Vi finder den bedste og billigste pris til dig, så du undgår at betale for meget for din næste robotstøvsuger.

Robotstøvsugerne er kommet for at blive

Robotstøvsugere har i dag en større tilværelse i mange af de danske husstande, da det kan lette hverdagen for mange. Det er ikke en uvant følelse for de fleste, at blive lidt småirriteret over at dagens gode gerning er støvsugning, hvor man ellers gerne vil bruge sin tid på andre ting. Her kan robotstøvsugere træde i stedet for, ved at lave sin daglige runde i stuen eller køkkenet, og dermed fjerne den støv som måtte ligge omkring.

Ovenstående er ligeledes et meget vigtig emne for støvallergikere, da det er uhyre vigtigt at have så lidt støv som muligt i hjemmet, for at undgå gener. Ved at sætte en robotstøvsuger til at kører i en højere frekvens end man selv ville, kan indeklimaet blive væsentlig bedre for en allergiker. For en allergiker kan man ligeledes kigge på støvemissionen på modellen, så afgøres alt efter hvilket filter der sidder i støvsugeren.

Hvilken robotstøvsuger model er bedst?

Der er mange gode robotstøvsugere på markedet, men ikke alle robotstøvsugere er bedst i test. Der er flere forskellige parametre du kan kigge på, når du skal finde frem til den bedste robotstøvsuger for dig, da det kan varierer for husholdning til husholdning . Nogle af de vigtigste elementer er støvemissionen og de funktionalitet som er indbygget i robotten.

Mange moderne modeller har eksempelvis smartphone styring, så du kan kontrollere robotstøvsugere ”out of home”. Det vil sige at, er du på arbejde, ferie eller noget helt tredje, kan du sætte robotten der hjemme i gang med støvsugningen, så der er minimalt støv når du træder ind i hjemmet.

Der er desuden vigtigt at kigge på hvor effektiv rengøringsevne robotstøvsugeren har – er den god til at rengøre på fliser, trægulv og gulvtæpper? Der kan være stor forskel på de enkelte modeller, og afhænger typisk af hvilken motor og børste som sidder på modellen.

Bedste robotstøvsuger i test – kilder

Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænk har i løbet af 2017 testet over 25 forskellige robotstøvsuger, for at finde frem til den bedste robotstøvsuger i test. I deres test, kigger de blandt andet på robotstøvsugerens evne til at støvsuge langs kanter og svære steder for en almindelig støvsuger. Derudover kigger de selvfølgelig på evnen til at fjerne støv, krummer og dyrehår på de forskellige typer af gulv, gulvtæpper og sprækker. Udover evnen til at suge støv op, bliver robotstøvsugerne testet i deres navigation i hjemmet, brugervenlighed og betjening, støjniveau og energiforbrug.

Læs mere

Råd & Rön

Hos det svenske forbrugermagasin Råd & Rön lever man af at lave dybdegående tests. I denne robotstøvsuger test, ser vi en af de absolut mest omfattende tests af robotstøvsugere, med over 37 forskellige modeller gennemgået. Alle robotstøvsugere er blevet objektivt målt på deres performance, for at give et helt og holdent billede af, hvilken robotstøvsuger er bedst på markedet. I testen af robotstøvsugere har de blandt andet målt hvor meget støv og dyrehår der er støvsuget op af gulve og tæpper. De har målt batteriets levetid og lydniveau. Derudover har de vurderet støvsugernes “intelligens” – hvor gode de er til at navigere rundt og undgå forhindringer på vejen.

Læs mere

M3

Det svenske stormagasin M3.se leverer store tests af populære forbrugerprodukter. I dette tilfælde har de udarbejdet en robotstøvsuger tests, som gennemgår mange af de bedste robotstøvsugere. I den udarbejdede robotstøvsuger test gives en karakter mellem 1-10, hvor 10 er det bedste. De udvalgte modeller scorer alle højt på skalaen, men der er naturligvis nogle robotstøvsugere, som er bedre end andre. I linket kan du se den store robotstøvsuger test, udarbejdet af svenske M3. I testen har Electrolux PUREi9 fået den højeste karakter, stærkt efterfulgt af iRobot Roomba 980.

Læs mere

Techradar.com

Techradar.com er kendt for at lave lange reviews, som tager alle positive som negative oplysninger med i deres test. I deres test gennemgår de en lang række forskellige modeller og mærker, for at finde frem til hvem robotstøvsuger, der klarer sig bedst i test. Hos Techradar, er det iRobots topmodel, Roomba 980, som klarer sig bedst i testen. Det største minus ved modellen er dens pris.

Læs mere

TrustedReviews.com

TrustedReviews.com er endnu en testkilde, som leverer troværdige og dybdegående tests af produkter. I deres robotstøvsuger test, har TrustedReview gennemtestet 16 forskellige modeller på alverdens måder, for at finde frem til deres bud på den bedste robotstøvsuger. Her vinder Dyson, med deres smarte Dyson 360 Eye, som leverer godt på især sugeevnen. Klik på linket for at læse hele testen af de bedste robotstøvsugere.

Læs mere

[block id=”robotstoevsuger”]