Bedste 2 i 1 støvsugere i test

Rangeringen er baseret på støvsugerens funktioner, design, pris samt diverse tests.

Vis filter Skjul filter

Maks. pris

0

Mærke

Energiklasse

Hvad er en 2-i-1 støvsuger?

En 2-i-1 støvsuger er en håndstøvsuger, hvor der er mulighed for at den mindre håndstøvsuger kan tilkobles et større skaft, og dermed kan støvsugeren også bruges til at støvsuge på gulvet, i stedet for kun oppe på borde, skabe mm.

Fordelen er selvfølgelig at samme støvsuger kan kombineres, så den både kan bruges som en håndstøvsuger til de helt små ting, men også kan bruges til den normale gulvstøvsugning. Hvis du påtænker at benytte den til almindelig støvsugning, så læs næste afsnit. Der er nemlig nogle helt bestemt ting som du skal være opmærksom på.

Skal du købe en normal håndstøvsuger eller en 2-i-1?

Det kommer helt an hvad dit behov med støvsugeren er. Hvis dit behov blot er at skulle støvsuge krummer, mel og andre meget lette ting så kan du vælge begge typer. Vi anbefaler dog ikke at man køber en 2-i-1 håndstøvsuger for at erstatte ens traditionelle støvsuger helt, det skal udelukkende købes som et supplement til en normal støvsuger.

Hvis det er fordi du ønsker at erstatte din normale støvsuger, så anbefaler vi at du i stedet for taget et kig på de ledningsfrie støvsugere. Disse er designet på samme måde som en 2-i-1 støvsuger, men den store forskel er her, at den kun fungerer som en normal støvsuger, og der kan ikke fra- eller tilkobles en håndstøvsuger. Fordelen er at der så er plads til en større batteri og dermed har den også en langt bedre sugeevne.

Hvorfor skal du vælge en 2-i-1 støvsuger?

Du skal vælge en 2-i-1 støvsuger, hvis du gerne vil have det hele. Du får 2 støvsugere i 1. Tænk over det. Du har muligheden for at støvsuge på ikke bare én men hele to måder. En håndstøvsuger er oplagt til at tage krummerne i sofaen, hvor du sidder og spiser chips. Det krummer over det hele, og en håndstøvsuger kan hjælpe dig med at tage det hele.

En ledningsfri støvsuger giver dig friheden til at valse rundt og gøre rent, imens du lytter til din favoritmusik. Ledningsfri støvsugere giver dig en bevægelsesfrihed til at komme rundt over hele huset uden at skulle bekymre dig over, hvor den nærmeste stikkontakt sidder. Det kan være rigtig irriterende, når ledningen ikke er lang nok til, at du kan tage alt det, der ligger i hjørnerne. Så du bliver også langt mere grundig med en ledningsfri støvsuger.

Med en 2-i-1 støvsuger kan du få det hele: Afslapningen i sofaen, hvor du kan støvsuge op efter dig selv, og svingommen med støvsugeren rundt i hele stuen. Det er en praktisk løsning, der giver dig alt det, du skal have i en støvsugning. Både til møbler som sofaer, stole og senge og til gulve, trapper og så videre.

Hvad skal du kigge efter, når du skal finde den bedste 2-i-1-støvsuger

Der er masser af funktioner, du kan tage med i overvejelserne, når du skal finde din næste 2-i-1 støvsuger. Når forbrugerstyrelsen og andre uafhængige instanser tester støvsugere, så gør de det også ud fra forskellige kriterier.

Sugeevne

Her er det evnen til at suge, der er i fokus. Hvad er en støvsuger, der ikke kan suge, kan man jo også spørge. Det er altså den vigtigste funktion, en støvsuger kan have. Men nogle støvsugere er bedre end andre. Eksempelvis er problemet med en god, gammeldags støvsuger med pose, at den mister sugeevnen jo mere skidt og snavs, der fyldes op i posen.

Det var også dette problem, som en iværksætter i slutningen af 70’erne forsøgte at løse, og det endte ud i Dyson-støvsugeren. Det er en centrifuge, der skaber tryk og suger i stedet for. Med denne teknologi mister støvsugeren ikke evnen til at suge som andre støvsugere gør. Derfor rangerer de også højt, når det kommer til sugeevne, og de vil typisk være lidt dyrere end almindelige støvsugere.

Holdbarhed (aktionstid)

Når vi taler om holdbarhed, kan det selvfølgelig forstås på flere måder. Det gælder både støvsugerens evne til at holde i flere år, men vi kan også se på, hvor længe batteriet holder. Det største problem med en 2-i-1 støvsuger vil altid være batteriet. Den fra Electrolux kan eksempelvis støvsuge i cirka 20 minutter før den skal oplades igen. Den fra Nilfisk kan holde tre gange så længe, altså 60 minutter. De andre lægger sig imellem.

Opladningstiden for dem begge er alligevel på 300 minutter, hvilket svarer til 5 timer. Husk derfor altid at lade din støvsuger op i ordentlig tid, inden du tager en vals med støvsugeren. Det kan være frustrerende med alt det støv i hjørnerne, der bare ligger og venter på dig, som du bliver nødt til at vente flere timer på at støvsuge op. Hvis du er fuld opladet, har nullermændene ingen chance.

Andre 2-i-1 støvsugere har en opladningstid, der er langt mindre på 180 minutter. En Nilfisk Easy har eksempelvis en genopladningstid på 3 timer og en aktionstid på 50 minutter. Det er derfor værd at undersøge, hvor længe hver støvsuger kan holde, da forskellen varierer fra mærke til mærke og brand til brand.

Energiforbrug

Stort set alle 2-i-1 støvsugere kører på litium-ion-batterier. Det står ofte under forkortelsen Li-Ion under specifikationer, og det er et af de bedste genopladelige og energivenlige batterier på markedet. Fordelen med sådan et batteri er den hurtige genopladningstid og den lille mængde plads som batteriet optager på støvsugeren. Støvsugere bruger meget energi og for at få så meget ud af så lidt, så er litium-ion-batterier en nødvendighed.

Et litium-ion-batteri har maksimalt output hele tiden i modsætning til andre batterier, der falmer i styrke, jo mere drænet et batteri er. Fordelene ved denne type af batteri er mange:

Længere levetid
Ingen udskiftning af batteri
Lavere energiforbrug
Pladsbesparelse
Bedre sikkerhed

Når du køber en 2-i-1 støvsuger, så får du altså den bedste teknologi på markedet, når det handler om støvsugerbatterier.

Design

Mange 2-i-1 støvsuger holder sig til det samme design i udgangspunktet. Som vi alle ved, er udseendet ikke alt, men til dig, der gerne vil bevare en stilren tone i hele dit hjem, kan en 2-i-1 støvsuger fuldende looket. De designes ofte efter samme skabelon: Et støvsugerhoved med lang hals, håndtag, udtagelig bakke og batteri. Batteriet er til gengæld så lille, at det ikke er til at bemærke.

Nogle mærker sætter alligevel design og tidløshed højere end andre. Eksempelvis er Electrolux kendte for deres elegante, svenske design, hvor Bosch klarer sig bedre på de mere praktiske parametre. Med i udgangspunktet ligner de alle hinanden, så uanset hvilken 2-i-1 støvsuger, du vælger, så får du en støvsuger, der også i fremtiden holder stilen.

Lydniveau

Mange støvsugere kan være generende, fordi de simpelthen larmer for meget. 2-i-1 støvsugere er ingen undtagelse, men der er forskel på, hvor de ligger i støvniveau. Eksempel vil Electrolux Ergorapido typisk ligge på 79 db, mens en tilsvarende fra Phillips ligger højere på 84 db. Der er altså stor forskel, selvom tallene virker små. Hvis du skal have en lydsvag støvsuger under 60 db, så skal du finde en anden type støvsuger.

Nogle af Electrolux’ modeller kommer alligevel helt ned på 75 db, hvilket må siges at være en mærkbar forskel fra de mest støjende på markedet. Tag derfor højde for decibeltallet, når du finder din næste 2-i-1 støvsuger, da der kan være en verden til forskel. Hvis du er særligt lydfølsom, vil du kunne mærke en stor forskel med det samme.

Brugervenlighed

Når det kommer til 2-i-1 støvsugere, så vinder den langt mere på brugervenlighed. Det er en praktisk støvsuger, der kan komme rundt i hjørner, hvor en almindelig støvsuger med ledning er for klodset til at komme rundt. Med en håndstøvsuger tilkoblet kan du også tage stole, sofaer, senge og andre overflader, som en almindelig støvsuger ikke vil kunne håndtere. Derfor vinder en 2-i-1 støvsuger på brugervenligheden frem for alt.

Vægten fra støvsuger til støvsuger kan også variere. En 2-i-1 støvsuger vil altid være lettere end en almindelig støvsuger, som du sætter i stikkontakten. Til gengæld kan vægten varierer enormt, når det kommer til støvsugere i denne klasse. En Nilfisk Easy vil typisk veje omkring 3,5 kg, mens en Electrolux Ergorapido ligger med en kampvægt på 3,2 kg. Vægten betyder enormt meget for manøvrerbarheden af din støvsuger, så hvis du vil have den ultimative bevægelsesfrihed, så er det værd at lægge mærke til.

Eksempelvis vejer en Bosch BBHF2014G helt ned til 2,4 kg. Det betyder, at du kan rykke den rundt lige præcis, som du har lyst til. Vægten betyder enormt meget for brugervenligheden af en støvsuger, og det er en af grundene til, at folk vælger at købe en 2-i-1 støvsuger, fordi det giver dem en følelse af, at de kan nå alle steder i huset.

Derfor skal du købe en 2-i-1 støvsuger

Du skal købe en 2-i-1 støvsuger, fordi den giver dig nogle andre støvsuger muligheder end en almindelig støvsuger kan. Med håndstøvsugeren kommer du rundt i senge, sofaer, på stole og borde, og aldrig har det været lettere at tage småting som krummer og andet. Derudover får du bevægelsesfriheden med en ledningsfri støvsuger oveni, hvilket er altafgørende, hvis du gerne vil se støvsugningen som en leg.

Derudover slipper du for posen. Udover at være ledningsfri er en 2-i-1 støvsuger nemlig også poseløs. Det betyder, at skulle du komme til at støvsuge en Lego-klods eller andet småt legetøj op, så kan du let finde det i bakken igen, når du skal tømme den for støv.
En pose er besværlig, det støver nemlig rigtig meget, når først man åbner for den. Hvis du skal til at lede efter tabte sager, så er det ikke en støvsugerpose, du har lyst til at åbne, når det er.

Fordelene ved en 2-i-1 støvsuger er altså mange:

Bevægelsesfrihed
Let at støvsuge
Ingen stikkontakter eller ledninger
Holdbarhed på op til 1 time
Ladning på ned til 3 timer
Fleksibilitet
Gode sugeevne
Fornuftigt strømbesparelse

Der er altså gode grunde til at vælge en 2-i-1 støvsuger. Som nævnt ovenfor så kan det være en god idé at vælge en 2-i-1 støvsuger som et supplement til din almindelige støvsuger. En almindelig støvsuger er nemlig rigtig god til at tage hårdere ting som jord eller glas. Her vil sugeevnen på en ledningsfri eller 2-i-1 støvsuger komme til kort, fordi den kører på batteri.

Hvis det til gengæld drejer som om lettere ting som støv eller krummer, så er en ledningsfri støvsuger mindst lige så god som en almindelig. Og du kan holde støvet nede på et minimum i dagligdagen med en 2-i-1 støvsuger. Derfor er den et strålende supplement til den rengøring, du laver i din dagligdag.