Bedste håndstøvsugere i test

Rangeringen er baseret på støvsugerens funktioner, design, pris samt diverse tests.

Vis filter Skjul filter

Maks. pris

0

Mærke

Energiklasse

Lydniveau

0

Vægt

0

Ladetid

0
#1
Bosch Unlimited longstick BCS812KA2
Sugeevne 74
Strømforbrug 77
Støjniveau 85
Design 81
Dagens bedste pris 4.699 kr
Til butik
#2
Electrolux Ergorapido Classic ledningsfri støvsuger
Electrolux Ergorapido Classic EERC70EB
Sugeevne 75
Strømforbrug 75
Støjniveau 79
Design 82
Dagens bedste pris 499 kr
Til butik
#3
Electrolux Pure Q9 PowerPro PQ91P40GG
Sugeevne 78
Strømforbrug 75
Støjniveau 77
Design 80
Dagens bedste pris 2.799 kr
Til butik
#4
Bosch Unlimited Series 6 longstick støvsuger BCS61113
Bosch Unlimited Series 6 BCS61113
Sugeevne 75
Strømforbrug 75
Støjniveau 75
Design 70
Dagens bedste pris 1.499 kr
Til butik
#5
Nilfisk Easy NIL128390026
Sugeevne 75
Strømforbrug 70
Støjniveau 75
Design 69
Dagens bedste pris 2.499 kr
Til butik
#6
Bosch håndstøvsuger - Move - BHN14N - Hvid
Bosch BHN14N Move – Hvid
Sugeevne 70
Strømforbrug 70
Støjniveau 70
Design 70
Dagens bedste pris 779 kr
Til butik
#7
Miele Triflex HX1 Cashmere
Sugeevne 70
Strømforbrug 70
Støjniveau 70
Design 70
Dagens bedste pris 5.295 kr
Til butik
#8
Bosch håndstøvsuger - Move - BHN20L - Blå
Bosch BHN20L Move – Blå
Sugeevne 70
Strømforbrug 70
Støjniveau 70
Design 65
Dagens bedste pris 999 kr
Til butik
#9
Nilfisk Quick NIL128390017
Sugeevne 69
Strømforbrug 69
Støjniveau 69
Design 69
Dagens bedste pris 999 kr
Til butik
#10
Nilfisk Quick NIL128390018
Sugeevne 70
Strømforbrug 70
Støjniveau 60
Design 60
Dagens bedste pris 1.299 kr
Til butik
#11
Nilfisk Quick NIL128390016
Sugeevne 65
Strømforbrug 65
Støjniveau 65
Design 60
Dagens bedste pris 899 kr
Til butik
#12
Bosch Move BHN14N
Sugeevne 60
Strømforbrug 55
Støjniveau 60
Design 60
Dagens bedste pris 799 kr
Til butik

Hvad er en håndstøvsuger?

Som det næsten fremgår af navnet er en håndstøvsuger en støvsuger, som kan holdes og nemt betjenes i en hånd. Den er mere kompakt i størrelsen end den traditionelle støvsuger og derfor er den ideel til nogle støvsugeropgaver.

Typisk så vejer en håndstøvsuger ikke særlig meget og kan derfor nemt bruges hvis der skal støvsuges mel eller krummer op fra bordet. Der er sket meget med håndstøvsugere de seneste år, de har fået bedre batteri, de har fået et mere moderne design, og sidst men ikke mindst, så er der også nogle modeller som kan bruges på gulvet – nemlig de såkaldte “2-i-1 støvsugere“.

Hvorfor skal jeg købe en håndstøvsuger?

Der er mange fordele ved en håndstøvsuger, hvilket også er en af grundende til at de er blevet så populære. Håndstøvsugerne har den store fordel, at de er ekstremt tilgængelige, da de som oftest står fremme, klar til at bruge med det samme. Det er ikke ligesom en traditionel støvsuger, som først skal til at hives ud af skabet, sættes i en stikkontakt, og selv herefter, så har den kun en hvis rækkevidde, før man skal til at skifte stikkontakt endnu en gang. Alt dette bøvl undergår du med en håndstøvsuger.

Du skal derfor overveje at købe en håndstøvsuger, hvis du gerne vil støvsuge dit hjem for støv noget oftere. Derudover så skal du overveje at købe en håndstøvsuger, hvis du synes at støvsugningen skal være nemmere. En håndstøvuger er faktisk meget populær i lande som eksempelvis USA, hvor mange flere har en håndstøvsuger end i Danmark målt på gennemsnit pr. indbygger.

Erstatter en håndstøvsuger en normal støvsuger?

En håndstøvsuger kan godt erstatte en normal støvsuger. Det anbefales dog, at du ikke har en meget stor lejlighed eller hus, hvis du vil gøre dette. Grunden hertil er at de fleste håndstøvsugere har en begrænsning i dens drifttid, da en håndstøvsuger bliver drevet af et batteri, og ikke sat direkte til en stikkontakt når den skal suge.

Hvis du derimod bor i et hus/lejlighed af normal eller mindre størrelse, så kan en håndstøvsuger være en rigtig god ide. Som tidligere nævnt er den utrolig nem at betjene, da den har en fast plads hvor den står. Sugeevnen på de større modeller er rigtig god, og kan bestemt støvsuge skidtet op fra gulvet. De seneste år er der sket meget på håndstøvsuger markedet. De store producenter er begyndt at fokusere mere på at lave gode kvalaitets håndstøvsugere, og derfor ser vi også at der kommer bedre og bedre modeller ud på markedet.

Hvem laver de bedste håndstøvsugere?

Der er flere producenter som laver gode håndstøvsugere. Vi har her på siden prøvet på at rangere de bedste af dem. Du kan derfor bruge den tabel, som du ser øverst her på siden som pejlemærke for, hvilke håndstøvsugere der er de aller bedste. Husk på at prisen også spiller en rolle.

Du får selvfølgelig en af de bedste håndstøvsugere, ved at betale en højere pris. Vær dog altid opmærksom på, hvad du får for denne pris. Det kan være at der medfølger noget ekstraudstyr, som du ikke har brug for. Sommetider kan samme model købes uden ekstraudstyret, og du kan dermed spare en del penge.

Derfor skal du købe en håndstøvsuger

En håndstøvsuger tilbyder nogle andre muligheder, end en almindelig støvsuger kan. Du kan komme rundt i afkroge, som almindelige støvsugere bare ikke kan nå ud til. Sådan en er ikke bare begrænset af en arbejdsradius på mellem 5 og 9 meter på grund af ledningen, den er også stor og klodset og svær at manøvrere rundt i stuen, som man har lyst til. Pludselig er ledningen bare ikke lang nok, og du skal til at skifte stikkontakt.

Det er ikke bare besværligt, men også vildt irriterende, for du øger risikoen for ridser og skrammer på dine paneler, dørkarme og lister, du har rundt omkring i huset, når du slæber støvsugeren rundt efter dig. En håndstøvsuger er let og enkel og kan tage alt fra de små krummer i sofaen til det lette støv i hjørnerne.

– Krummernes fjende nummer 1

En håndstøvsuger er ikke så stor, og derfor er sugeevnen heller ikke tilsvarende en almindelig støvsuger. Den behøver heller ikke være så kraftig, hvis det kun drejer sig om støv og krummer. Er du typen, der elsker at snacke i sofaen med din yndlingsserie på repeat og chips eller kiks. Skåle og tallerkner har du ikke brug for, du spiser direkte af posen, og det er her, det sker. Det vil uundgåeligt krumme en del, både på bordet, i sofaen og med den trøje du sidder i.

Frygt ej for håndstøvsugeren kan nemlig komme dig til undsætning. Med et snuptag kan du nemlig fjerne alle krummer fra sofaen så let som ingenting. Og du kan også tage nullermændene, når du er i gang. Du slipper for at finde det store maskineri frem, når du skal støvsuge krummer, og du kan gøre det, når det passer dig, så længe der er strøm på håndstøvsugeren.

– Også god mod sand

Hvis du er sommerhusejer, så kender du også til problemet, der ofte er med sand. Det kommer bare alle vegne. Med en håndstøvsuger hængende i entréen kan du tage sandet fra sko, støvler, sokker og strømper, inden det kommer med ind i huset. Det er et fantastisk redskab til at holde ordentlig rent i hele huset. Hvis I ikke passer på, så kommer sandet nemlig med ind, og så kan det ende i sofaen og sengen og alle andre steder, I ikke har lyst til, det skal være. Stop sandet allerede i entreen med en håndstøvsuger.

– Den er nem at tømme

Håndstøvsugeren samler alt skidt, sand, snavs og selvfølgelig støv i en lille bakke, som du let kan tømme igen. Det er en af fordelene ved en håndstøvsuger. Der er nemlig ingen støvede støvsugerposer, du skal tage højde for. Efter hvert brug kan du bare tømme bakken direkte i skraldespanden, og så er den fin og ren og klar til brug igen. Så slipper du for at støvet hvirvler op i ansigtet på dig, som når du skal tømme en månedgammel støvsugerpose.

– Støvsug oftere

Jo oftere du støvsuger, jo renere er der også. Det siger sig selv. Med en håndstøvsuger lige ved hånden kan du gøre rent lige så ofte, du har lyst til. Så længe, der er batteri på, kan du støvsuge, lige så tosset du vil. Det er godt, hvis du lider af støvallergi eller allergi generelt. Jo mindre du har i dit hjem, der kan komme op i næsen, jo bedre er det for vejrtrækningen. Håndstøvsugeren gør det lettere for dig at holde hjemme støv- og krummefrit i det lange løb.

– Vær opmærksom på batteriet

En håndstøvsuger vil typisk tage lang tid at oplade, så det er ikke en god idé at lade den køre helt tør for strøm. Når du er færdig med at bruge den, er det tværtimod en god idé at sætte den i opladeren. Hvis du bruger den maksimalt et par minutter ad gangen, vil du opleve at kunne bruge den i et kontinuerligt flow.

Mange håndstøvsugere har en batteritid på omkring 10-12 minutter. Det lyder umiddelbart ikke af meget, men hvis du gennemsnitlig benytter den i 1-2 minutter ad gangen, så er det pludselig en lang batteritid. Du skal derfor heller ikke gøre hovedrent med en håndstøvsuger, da det bare vil tage alt for meget af det batteri. Hold den klar i opladeren til sofaer, stole, borde og senge, men overlad gulvet til en støvsuger med større sugekraft og batteri.

Har du hørt om 2-i-1 støvsugere?

Hvad nu, hvis du kunne få en håndstøvsuger og en ledningsfri støvsuger i én samlet pakke? Det kan du faktisk. To støvsugere er bedre end en, og rigtig mange producenter såsom Bosch, Electrolux og OBH har lavet deres egen 2-i-1 støvsuger, hvor håndstøvsugeren kobles til et større stel, og du kan tage gulvet med den også.

Batteriet i den større støvsuger er bedre og kraftigere, og det betyder, at den holder lige så længe som en almindelig, ledningsfri støvsuger. På den måde vil du kunne tage hele huset kontinuerligt frem for bare møblerne. Du kan nu også tage gulve, støvsuge under sofaen og komme rundt på trapper og andre større flader, der kræver lidt mere sugekraft. Bare husk at sætte den i opladeren, når du er færdig med den. Så slipper du for at løbe tør for strøm midt i det hele.