Bedste lydsvage støvsugere i test

Rangeringen er baseret på støvsugerens funktioner, design, pris samt diverse tests.

Vis filter Skjul filter

Maks. pris

0

Mærke

Energiklasse

Lydniveau

0

Vægt

0

Ladetid

0

Hvorfor vælge en lydsvag støvsuger?

Når man skal vælge den helt rigtige støvsuger til sit hjem, er der flere overvejelser man skal gøre sig. Det er blandt andet en god idé at tænke over, hvor meget støvsugeren larmer, hvis man har andre at tage hensyn til. Bor man i lejlighed vil det altid være at foretrække for ens naboer og underboer, at man ikke larmer unødigt. Ved at vælge en lydsvag støvsuger, vil man ikke genere dem, som bor omkring en og på den måde kan man gøre rent og støvsuge når det passer en, også selvom man bor i lejlighed og har andre at tage hensyn til.

For dem som har husdyr kan det også være en rigtig god idé at vælge en støjsvag støvsuger. Mange dyr kan nemlig ikke fordrage lyden af en støvsuger og langt de fleste dyr vil flygte fra støvsugeren eller angribe den, hvis de ser den som en trussel. Det kan derfor være en rigtig god idé at tage hensyn til dem man bor med. Det kan også være man har en lille baby i hjemmet, og man skal nå at gøre rent og støvsuge under barnets middagslur. I sådan et tilfælde vil det også altid være at foretrække at støvsugeren larmer så lidt som muligt.

Ud over at tage hensyn til sine omgivelser og dem man bor med, at så er det også rart for en selv, at når man støvsuger så larmer og hyler det ikke helt vildt. En lydsvag støvsuger vil være til alles glæde og fordel, for hvem gider egentlig en rigtig larmende støvsuger? Man skal altså også vælge en lydsvag støvsuger for at glæde en selv, så man kun glæder sig til at bruge den og støvsuge sit hjem stille og roligt, desuden vil man måske kunne støvsuge til musik, fordi støvsugeren nu ikke længere overdøver alt omkring en. På den måde vil en lydsvag støvsuger være med til at rengøringen bliver lige det sjovere end det plejer.

Førende mærker indenfor støjsvage støvsugere

Der er flere forskellige udbydere af lydsvage støvsugere. Dem som indtil videre har udviklet de bedste modeller at støjsvage støvsugere er Electrolux og Bosch. Begge disse udbydere har produkter på markedet, som er de mest støjsvage endnu set. Miele har også forsøgt sig med støjsvage støvsugere, men har indtil nu kun udviklet støvsugere med et højere lydniveau end vi her hos Pricesurf vil kategorisere som støjsvage, hvorfor disse ikke er medtaget i vores udvalgte modeller.

Der er helt sikkert en stigende efterspørgsel på støjsvage støvsugere, da forbrugerne jo som oftest ikke ønsker en enormt larmende og hylende støvsuger, så det er klart en forventning, at der i fremtiden vil blive udviklet flere og flere super lækre modeller af lydsvage støvsugere, som vi selvfølgelig vil glæde os til at kunne præsentere for jer her på siden.

Hvis du ikke søger en støjsvag støvsuger med i stedet søger en allergivenlig støvsuger kan du læse mere om denne type her.

Hvad kendetegner en støjsvag/stillegående støvsuger?

Det som kendetegner en støjsvag støvsuger, er at den er utrolig stille. Det er endnu ikke muligt at lave en fuldstændig lydløs støvsuger, men de forskellige producenter er i den grad blevet bedre til, at lave modeller som larmer markant mindre – uden at gå på kompromis med rengøringsevnen vel og mærke.

En støvsuger har som oftest et støjniveau som ligger på 65-80 decibel. Alle modeller som ligger inde i dette interval, vil derfor blive betegnet som støjende normal. Hvis du er ude efter en støvsuger, som ikke larmer særlig meget, så anbefaler vi at du som udgangspunkt finder en model, som larmer under 70 decibel.

Og netop derfor, så vil alle støvsugerne på denne side opfylde dette krav. Alle støvsugerne som du finder i tabellen øverst på siden, har nemlig et støjniveau på under 70 decibel og bliver betegnet som værende nogle, af de mest støjsvage modeller på markedet.

Hvad er fordelene ved en lydsvag støvsuger?

Det er individuelt fra person til person, hvad man synes om en støjsvager støvsuger. Der er mange som ikke tænker over at den støjer, og så er der dem som synes det er et stort irritations moment. Vil vi nu gennemgå et par af de situationer, hvor en støjsvag støvsuger er en klar fordel.

Du kan støvsuge på alle tider af døgnet – Dette er især en fordel for folk som bor i lejlighed. Du kan med en stillegående støvsuger, undgå at genere de folk som bor i din opgang. Du får derfor fuld kontrol over hvornår på døgnet du skal rengøre hjemmet, og dermed kan du også bedre udnytte din tid når det passer dig.

Du vækker ikke små børn – Hvis du har små børn som sover, så vil du ikke forstyrre dem i deres søvn. Der er flere af støvsugerne som er så stille, at den ikke vil vække personer som sover. Du undgår derfor at skulle bruge tid, på at få barnet til at falde i søvn igen.

Dine kæledyr bliver ikke bange – Nogle kæledyr herunder katte og hunde kan ikke foredrage den høje lyd fra støvsugeren. I stedet for at de farer panisk rundt i hjemmet når der støvsuges, så vil de slet ikke tænke over at der bliver støvsuget, da larmet er markant mindre end “normale” støvsugere.

Du kan have en samtale – Ved nogle af de mest støjsvage støvsugere, er det faktisk muligt at have en samtale imens du støvsuger. Da der ikke kommer mere larm fra støvsugeren end en normal samtale, kan du derfor både tale i telefon eller føre en samtale.

Hvilket mærke har de mest lydsvage støvsugere?

Vi kan ikke give en entydigt svar på hvilken støvsuger, som er den der larmer mindst. Vi kan dog fortælle at der er nogle mærker, som har en højere tendens til, at udvikle støjsvage støvsugere end andre.

Især Electrolux har gjort sig bemærket på denne front, ved introduktionen af deres “Ultra Silencer serie”, som de selv siger er verdens mest støjsvage husholdningsstøvsuger. Mange andre mærker har også lydløse modeller, men dette er som oftest kun deres topmodeller.