Bedste ledningsfrie støvsugere i test

Rangeringen er baseret på støvsugerens funktioner, design, pris samt diverse tests.

Vis filter Skjul filter

Maks. pris

0

Mærke

Energiklasse

Lydniveau

0

Vægt

0

Ladetid

0
#1
Dyson ledningsfri støvsuger - V15 Detect Absolute
Dyson ledningsfri støvsuger – V15 Detect Absolute
Sugeevne 98
Strømforbrug 97
Støjniveau 98
Design 98
Dagens bedste pris 5.299 kr.
Til butik
#2
Dyson V15s Detect Submarine ledningsfri støvsuger 448798-01
Dyson V15s Detect Submarine ledningsfri støvsuger 448798-01
Sugeevne 97
Strømforbrug 97
Støjniveau 97
Design 97
Dagens bedste pris 7.090 kr.
Til butik
#3
Dyson ledningsfri støvsuger - V10 Absolute
Dyson ledningsfri støvsuger – V10 Absolute
Sugeevne 95
Strømforbrug 95
Støjniveau 95
Design 95
Dagens bedste pris 3.499 kr.
Til butik
#4
Bosch ledningsfri støvsuger - Athlet ProAnimal - BCH86PET2
Bosch BCH86PET2 Athlet ProAnimal
Sugeevne 90
Strømforbrug 90
Støjniveau 90
Design 90
Dagens bedste pris 1.699 kr.
Til butik
#5
Bosch ledningsfri støvsuger - Readyy'y - BCHF216S - Blå
Bosch BCHF216S Readyy’y – Blå
Sugeevne 85
Strømforbrug 90
Støjniveau 87
Design 82
Dagens bedste pris 899 kr.
Til butik
#6
Bosch ledningsfri støvsuger - Readyy'y - BCHF220B - Sort
Bosch BCHF220B Readyy’y – Sort
Sugeevne 85
Strømforbrug 85
Støjniveau 85
Design 85
Dagens bedste pris 999 kr.
Til butik
#7
Bosch ledningsfri støvsuger - Serie 4 Flexxo
Bosch BBH32101 Serie 4 Flexxo
Sugeevne 85
Strømforbrug 80
Støjniveau 85
Design 80
Dagens bedste pris 1.499 kr.
Til butik
#8
Electrolux Pure Q9 PowerPro PQ91P40GG
Sugeevne 78
Strømforbrug 75
Støjniveau 77
Design 80
Dagens bedste pris 2.517 kr.
Til butik
#9
Bosch Unlimited Series 6 longstick støvsuger BCS61113
Bosch Unlimited Series 6 BCS61113
Sugeevne 75
Strømforbrug 75
Støjniveau 75
Design 70
Dagens bedste pris 2.499 kr.
Til butik
#10
Nilfisk Easy NIL128390026
Sugeevne 75
Strømforbrug 70
Støjniveau 75
Design 69
Dagens bedste pris 1.299 kr.
Til butik
#11
Philips SpeedPro Max 8000 Series XC804501
Sugeevne 70
Strømforbrug 75
Støjniveau 69
Design 72
Dagens bedste pris 2.999 kr.
Til butik
#12
Electrolux Pure F9 Allergy ledningsfri støvsuger
Electrolux Pure F9 Allergy
Sugeevne 72
Strømforbrug 74
Støjniveau 70
Design 67
Dagens bedste pris 2.912 kr.
Til butik
#14
Samsung VS9000 Stick støvsuger VS20R9046T3

Definitionen på en ledningsfri støvsuger

En ledningsfri støvsuger er en støvsuger som man kan støvsuge frit med, uden at den er tilsuttet en strømkilde imens. Typisk har en ledningsfri støvsuger den samme sugekraft som en almindelig støvsuger, hvilket gør at man faktisk kan erstatte sin “normale” støvsuger med en ledningsfri en. Hvis du ønsker en ledningsfri støvsuger som din primære støvsuger, så sørg for at købe en dedikeret ledningsfri model ok ikke en 2 i 1 støvsuger.

Den store forskel er at en 2 i 1 støvsuger både kan bruges som en ledningsfri støvsuger og som en håndstøvsuger. Sugeevnen i en 2 i 1 støvsuger er dog slet ikke lige så kraftig som ved en dedikeret ledningsfri støvsuger, så denne løsning anbefaler vi ikke til eksempelvis at erstatte den normale støvsuger.

Hvad er fordelene ved en ledningsfri støvsuger?

Der er mange fordele ved en ledningsfri støvsuger, og netop af denne grund er de også blevet utrolig populære i mange danske husstande. Den mest åbenlyse er at den ledningsfrie støvsuger er let at tilgå. Typisk fungerer det sådan at støvsugeren har en ladestand, som er placeret et sted i hjemmet. Her kan støvsugeren stå og lade natten over, så er den klar til næste gang du skal bruge den. Hvis støvsugeren ikke har en ladestand, så kan den typisk stå op selv, og herefter tilsluttes til en stikkontakt via et ladekabel.

En anden fordel er at en ledningsfri støvsuger typisk ikke har nogen støvsugerpose i sig. I stedet for bliver støvet samlet i en beholder, som kan tømmes så snart den er fyldt. Den tømmes ved et enkelt klik ud over en skraldespand eksempelvis – nemmere kan det næsten ikke blive. Du skal derfor aldrig tænke på at købe støvsugerposer mere. Enhver som har stået i den situation ved hvor træls det er, at skulle til at tømme en støvsugerpose for at genbruge den (det støvsuger og er meget uhygiejnisk).

Hvad er ulemperne?

Hvis der kun havde været fordele havde det været skønt, men sådan forholder det sig desværre ikke. Der er nogle bestemte ulemper ved en ledningsfri støvsuger, som du helt sikkert skal have med i overvejelserne, inden du vælger at investere i en. En af de store ulemper for mange folk er støvsugerens begrænsede aktionstid. Eftersom normale støvsugere sættes i stikkontakten har disse en ubegrænset aktionstid, men det gør man ikke med den ledningsfrie støvsuger.

En anden ulempe er at den ledningsfrie støvsuger ikke er lige så alsidig som en almindelig støvsuger. Med dette menes der at du kan ikke skifte til alle de samme sugeskafte som man kan ved en normal støvsuger. Derudover kan en ledningsfri støvsuger ikke komme op og støvsuge i sofaer og ej heller under senge. Som udgangspunkt kan den blot give en støvsugning på gulvet. Det skal dog nævnes at flere producenter efterhånden har lavet udskiftelige skafte til de ledningsfrie støvsugere. Dette betyder at man så kan bruge dem til at støvsuge bilen og andre steder, som ellers ville være svært.

Hvis sidstnævnte er et must for dig, så hver opmærksom på dette når du vælger en model, for det er bestemt ikke alle, hvor du får dette med som standardudstyr.

Derfor skal du købe en ledningsfri støvsuger

Der er masser af grunde til, at du skal købe en støvsuger uden ledning. En ledningsfri støvsuger giver dig en hidtil uset bevægelsesfrihed, som en almindelig støvsuger ikke kan give dig. Med en almindelig støvsuger er du begrænset af ledningens arbejdsradius, og du skal konstant holde øje med den næste stikkontakt, mens du støvsuger dig fra værelse til værelse.

Ledninger er nemlig ofte i vejen. De sætter sig fast i de små plastikhjul på støvsugeren og de skærer sig rundt om hjørnerne i dørkammen. I værste fald har du prøvet at snuble over en ledning, og hvis det sker, mens du støvsuger er det pludseligt rigtig irriterende for ikke at tale om direkte farligt. Det må aldrig blive farligt at støvsuge derhjemme.

Lad støvsugningen gå let derhjemme

Med en ledningsfri støvsuger går det pludselig let som en leg. Aldrig før har du haft så meget bevægelsesfrihed med en støvsuger som nu. Det betyder, at du kan nå rundt alle de steder, som før lå uden for den almindelige støvsugers rækkevidde. Du vil sandsynligvis finde det lettere at valse rundt med støvsugeren i huset til dit yndlingsalbum. En ledningsfri støvsuger gør det først og fremmest enklere at støvsuge.

Særligt hvis du bor i flere etager vil en ledningsfri støvsuger være optimal at bruge. Her kommer ledningen ofte til kort, og du skal hele tiden fra etage til etage. For ikke at tale om, hvor tung en almindelig støvsuger faktisk kan være at slæbe op og ned ad trapper.
En ledningsfri støvsuger er både lettere at håndtere, samtidig med at du spiller for at rende rundt med ledningen hele tiden. Det betyder, at du kan støvsuge trapperne så let som ingenting uden at bekymre dig over, om ledningen nu også er lang nok. På trapperne er det en klar fordel at have en ledningsfri støvsuger.

Få et renere hjem med en ledningsfri støvsuger

Jo oftere du støvsuger, jo renere hjem får du. Så simpelt er det. Jo lettere det er at støvsuge, jo oftere vil du også gøre det. I stedet for at du skal møve din gamle, tunge støvsuger ud af skabet, hver gang du skal støvsuge bare det mindste støv op, så er det næsten lettere at vente til weekenden, hvor du har tid til rengøringen.

Der er et gammel husmorråd, der lyder, at du ikke skal gøre rent, men du skal holde rent. Det betyder, at i stedet for at tage hovedrengøringen grundigt en gang i ugen for så at lade det stå til resten af ugen, så skal du tage lidt her og lidt der, så snart du har tid til det. Det betyder, at der er rent hele ugen, frem for de par dage efter du har gjort hovedrent.

Med en ledningsfri støvsuger, du lige kan tage ved hånden, har du mulighed for at støvsuge, når der er behov for det. Det tager kun lige et par minutter, og så er der rent igen. Når støvsugeren samtidig er poseløs, kan du let og hurtigt skille dig af med støvet igen. Let som en plet, som de siger i Sverige.

Det er også sundt, hvis du eller din familie lider af støvallergi. Sådan noget sætter sig i næsen, og det føles lidt, som om man er forkølet året rundt. Hvis du kan støvsuge oftere, så vil der være mindre støv, der samler sig på gulvet, og du vil opleve, at det er langt lettere at trække vejret ordentligt i dit med en ledningsfri støvsuger.

Vær opmærksom på batteriet

Det er klart, at strømmen ikke kommer af sig selv. Batterierne på en ledningsfri støvsuger fra Bosch plejer at holde længe, men du skal huske at sætte den til opladning, ellers risikerer du at løbe tør for strøm midt i det hele. Og det er irriterende, hvis du har en bunke skidt og snavs, du mangler at støvsuge op.

Der er forskel på batteriernes levetid, og du kan få ledningsfri støvsugere fra Bosch, der holder i op over en time. En håndstøvsuger kan typisk ikke holde lige så længe, men den suger også intensivt og har et mindre batteri, den kører på.

Når du har brugt din ledningsfri støvsuger, skal du huske at sætte den til opladning igen. Lad den eventuelt stå natten over, så kan du være sikker på, at du kan støvsuge igen, når det passer dig. Og det er det, den ledningsfri støvsuger er til for. Så kan du tage den ved hånden, når der er behov det.

🤩 Hvilke mærker af ledningsfrie støvsugere er mest populære?

Bosch ProAnimal BCH6ZOOO, Dyson V11 Absolute Extra Pro, Bosch Athlet BBH52550, Dyson V11 Absolute, Bosch Unlimited BBS1ZOO, Bosch BBS611PCK Unlimited Serie 6, Bosch Unlimited Serie 6 ProAnimal.

🧐 Hvad er de vigtigste ting at holde øje med til ledningsfrie støvsugere

Det vigtige at holde øje med er hvor god den er på henholdsvis et tæppe eller hårdt gulv, hvis du har dyr i huset er det også et vigtig parameter at kigge efter. Du bør altid kigge efter en model der har energimærke A eller bedre.

🤓 Hvordan tester man en ledningsfri støvsuger

Det gør man ud fra flere forskellige parameter. Det kan f.eks være hvordan dens evne er til at suge de forskellige ting up herunder støv, hår, skidt osv. Derudover testes den på de forskellige underlag (Hårde gulve, tæpper m.v). De bliver også testet i hvor god batterilevetiden er, altså hvor længe den kan bruges inden den skal lades op igen. For at nævne flere er der støjniveau, brugervenlighed osv.