Bedste robotstøvsuger i test

Robotstøvsugerens score er baseret på dens funktioner, design, pris samt eksterne tests og brugertests.

Score Model Butik
9.4 Neato
Botvac Connected
Klik
9.2 iRobot
Roomba 966
Klik
9.1 iRobot
Roomba 980
Klik
8.9 LG
VR65710LVMP
Klik
8.8 Miele
Scout RX1 rød
Klik
8.8 Miele
Scout RX1 sort
Klik
8.5 iRobot
Roomba 886
Klik
8.3 Electrolux
ERV5100IW
Klik

Hvorfor købe en robotstøvsuger?

Siden støvsugere kom til verden, har der været mange holdninger om dem, blevet skrevet mange artikler om dem og lavet tests af dem. Hos Støvsugertest.dk mener vi, at en robotstøvsuger kan være en rigtig god hjælp i hjemmet. Den vil have godt af at blive suppleret med en kost bare i ny og næ, men til dig, der virkelig ikke gider at støvsuge – dig, der har svært ved at komme rundt med støvsugeren, hvad enten det skyldes alder eller sygdom – og dig, der har allergi og/eller gerne vil have støvsuget ofte, er robotstøvsugeren en genial opfindelse. Med mange af de moderne robotstøvsugere kan du sætte robotten til at kører dagligt, såfremt du ønsker al støv væk. Døgnet rundt.

Størstedelen af alle robotstøvsugere er runde, hvilket medfører at, de ikke altid får støvet i hjørnerne. Der er dog eksempler på støvsugere, som gør det i bedre grad en andre, men som udgangspunkt har de svært ved det. Hvor robotstøvsugeren styrke ligger, er ved de store flader, som i stuen, køkkenet eller i gangen. Her kører den frem og tilbage, og suger al støvet, gruset og snavset op uden at brokke sig.

Robotstøvsugeren gør alt arbejdet for dig. Uden undtagelse. Og den brokker sig ikke – tværtimod – hvis du smider benene op i sofaen og nyder en god kop kaffe, mens den knokler rundt. Du kan også programmere mange robotstøvsugere til at gøre rent på et bestemt tidspunkt; på den måde kan du altid komme hjem til et støvsuget hjem, hvis du har været ude. Eksempelvis har iRobot lavet en applikation, så du kan time rengøringen på bestemte tidspunkter på bestemte dage, hvis dette skulle være nødvendigt.

Alt i alt er robotstøvsugeren både underholdende, yderst praktisk og meget effektiv. For ikke at tale om god værdi for pengene. Prisen for en robotstøvsuger tjener sig i hvert fald hurtigt hjem, hvis alternativet er en rengøringshjælp, som kan godt mange hundrede kroner i timen.

Værd at overveje, inden køb af robotstøvsuger

Inden du vælger at investerer i en robotstøvsuger, bør man sætte sig ordentligt ind i hvad de enkelte modeller kan og hvordan støvsugeren passer ind i hjemmet. Hvis du eksempelvis har mange trapper, skæve vinkler og et utal af forhindringer, er en robotstøvsuger måske ikke det rette valg. Her burde man måske kigge på en Miele støvsuger med lang aktionsradius. En robotstøvsuger er nemlig ikke så effektiv, hvis der er mange forhindringer på vejen. Den suser udenom eller skifter retning og du står dermed efterladt med et område, som ikke er rengjort.

En generel opfattelse blandt mange er at en robotstøvsuger er lydløs. En robotstøvsuger er ikke lydløs. Den støjer en del – typisk også mere end en almindelig støvsuger. Det kan være til gene, hvis du planlægger at være hjemme, når der skal støvsuges. Vælger du derimod at udnytte tiden, og få støvsuget, når du er ude, betyder det ikke så meget. Det kræver om ikke teknisk viden så en lille portion forståelse for teknologi at få klargjort robotstøvsugeren, så den kan støvsuge derudad. Den skal sættes op, installeres og gøres klar inden brug. Sørg for at alliere dig med en, der kan den slags, hvis du ikke selv har den fornødne viden til dette.

Jo større (og mere beskidt) dit hjem og dine gulve er, jo større er sandsynligheden for, at støvsugeren skal tømmes undervejs – eller i hvert fald efter støvsugningen. Så du bør ikke forvente, at en robotstøvsuger kan støvsuge i ugevis uden at blive tømt. De er nemlig ikke så store, robotterne, og det efterlader heller ikke meget plads til støvet som opsamles.