Bedste lydsvage støvsugere i test

Støvsugerens score er baseret på dens funktioner, design, pris samt eksterne tests og brugertests.

Score Model Butik
9.4 Bosch
BGL85S330
Klik
9.1 Electrolux
ZUSALLFL58
Klik
8.7 Bosch
BGL8SIL59A
Klik

Hvad kendetegner en støjsvag/stillegående støvsuger?

Det som kendetegner en støjsvag støvsuger, er at den er utrolig stille. Det er endnu ikke muligt at lave en fuldstændig lydløs støvsuger, men de forskellige producenter er i den grad blevet bedre til, at lave modeller som larmer markant mindre – uden at gå på kompromis med rengøringsevnen vel og mærke.

En støvsuger har som oftest et støjniveau som ligger på 65-80 decibel. Alle modeller som ligger inde i dette interval, vil derfor blive betegnet som støjende normal. Hvis du er ude efter en støvsuger, som ikke larmer særlig meget, så anbefaler vi at du som udgangspunkt finder en model, som larmer under 60 decibel.

Og netop derfor, så vil alle støvsugerne på denne side opfylde dette krav. Alle støvsugerne som du finder i tabellen øverst på siden, har nemlig et støjniveau på under 60 decibel og bliver betegnet som værende nogle, af de mest støjsvage modeller på markedet.

Hvad er fordelene ved en lydsvag støvsuger?

Det er individuelt fra person til person, hvad man synes om en støjsvager støvsuger. Der er mange som ikke tænker over at den støjer, og så er der dem som synes det er et stort irritations moment. Vil vi nu gennemgå et par af de situationer, hvor en støjsvag støvsuger er en klar fordel.

Du kan støvsuge på alle tider af døgnet – Dette er især en fordel for folk som bor i lejlighed. Du kan med en stillegående støvsuger, undgå at genere de folk som bor i din opgang. Du får derfor fuld kontrol over hvornår på døgnet du skal rengøre hjemmet, og dermed kan du også bedre udnytte din tid når det passer dig.

Du vækker ikke små børn – Hvis du har små børn som sover, så vil du ikke forstyrre dem i deres søvn. Der er flere af støvsugerne som er så stille, at den ikke vil vække personer som sover. Du undgår derfor at skulle bruge tid, på at få barnet til at falde i søvn igen.

Dine kæledyr bliver ikke bange – Nogle kæledyr herunder katte og hunde kan ikke foredrage den høje lyd fra støvsugeren. I stedet for at de farer panisk rundt i hjemmet når der støvsuges, så vil de slet ikke tænke over at der bliver støvsuget, da larmet er markant mindre end “normale” støvsugere.

Du kan have en samtale – Ved nogle af de mest støjsvage støvsugere, er det faktisk muligt at have en samtale imens du støvsuger. Da der ikke kommer mere larm fra støvsugeren end en normal samtale, kan du derfor både tale i telefon eller føre en samtale.

Hvilket mærke har de mest lydsvage støvsugere?

Vi kan ikke give en entydigt svar på hvilken støvsuger, som er den der larmer mindst. Vi kan dog fortælle at der er nogle mærker, som har en højere tendens til, at udvikle støjsvage støvsugere end andre.

Især Electrolux har gjort sig bemærket på denne front, ved introduktionen af deres “Ultra Silencer serie”, som de selv siger er verdens mest støjsvage husholdningsstøvsuger. Mange andre mærker har også lydløse modeller, men dette er som oftest kun deres topmodeller.