Bedste allergivenlige støvsugere i test

Støvsugerens score er baseret på dens funktioner, design, pris samt eksterne tests og brugertests.

Score Model Butik
9.5 Philips
FC8721/09
Klik
9.4 Bosch
BGL85S330
Klik
9.3 Electrolux
UltraOne EUO9GREEN
Klik
9.0 Nilfisk
Elite RCL14E08A2
Klik
8.9 Nilfisk
One Prime
Klik
8.8 Bosch
BSGL5333
Klik
8.7 Nilfisk
Energy Classic
Klik
8.2 Bosch
BGL45ZOO1
Klik
7.7 Adelberg
VC500ECO
Klik

Hvorfor en allergivenlig støvsuger?

Når du gør rent i dit hjem, så farer støvet rundt i luften, dette kan oftest give store gener hvis man er allergisk over for støvet – det er derfor det er så vigtigt, at eliminere så meget støv som muligt. Samtidig så kommer der også udblæsningsluft ud af støvsugeren, da den indsugede luft jo skal ud igen. Denne luft kan i nogle tilfælde også indeholde støv, hvis dette ikke er blevet ordentligt filtreret inde i støvsugeren, dermed bliver der bare skabt endnu mere støv i luften, og situationen for dig bliver endnu værre.

Der er ikke noget mere træls end at skulle associere støvsugning med røde øjne og høje nys. Det er derfor vigtigt, at du vælger at investere i en støvsuger, som er allergivenlig og dermed forbedrer dit hjems indeklima og i sidste ende dit eget helbred.

Hvordan fungerer en allergivenlig støvsuger?

En allergivenlig støvsuger, fungerer på præcis samme måde, som enhver anden støvsuger gør. Den store forskel skal findes i det som man kalver “støvemission”. En støvsugers støvemissionklasse afgør, hvor god støvsugeren er til at filtrere den støv som bliver suget ind i maskinen, inden det kommer ud igen som udblæsningsluft.

Hver eneste støvsuger på markedet er blevet testet iht. EU fastsætte krav, hvor den et af disse krav altså er i hvilken støvemission klasse, støvsugeren befinder sig. Støvsugeren kan få alt fra bedømmelse A til bedømmelse G, hvor A altså er det bedst mulige resultat.

Alle de støvsugere du finder på denne side, kan du således være sikker på har fået bedømmelse A i støvemission, og dermed er de også de mest allergivenlige støvsugere på markedet.

Det som især kendetegner en allergivenlig støvsuger, er dens evne til at filtrere støvet effektivt – dette sikrer at luften som kommer ud af støvsugeren er renere end den luft, som allerede er i rummet og det er lige præcis det som er meningen.