Bedste håndstøvsugere i test

Rangeringen er baseret på støvsugerens funktioner, design, pris samt diverse tests.


Hvad er en håndstøvsuger?

Som det næsten fremgår af navnet er en håndstøvsuger en støvsuger, som kan holdes og nemt betjenes i en hånd. Den er mere kompakt i størrelsen end den traditionelle støvsuger og derfor er den ideel til nogle støvsugeropgaver.

Typisk så vejer en håndstøvsuger ikke særlig meget og kan derfor nemt bruges hvis der skal støvsuges mel eller krummer op fra bordet. Der er sket meget med håndstøvsugere de seneste år, de har fået bedre batteri, de har fået et mere moderne design, og sidst men ikke mindst, så er der også nogle modeller som kan bruges på gulvet – nemlig de såkaldte “2-i-1 støvsugere“.

Hvorfor skal jeg købe en håndstøvsuger?

Der er mange fordele ved en håndstøvsuger, hvilket også er en af grundende til at de er blevet så populære. Håndstøvsugerne har den store fordel, at de er ekstremt tilgængelige, da de som oftest står fremme, klar til at bruge med det samme. Det er ikke ligesom en traditionel støvsuger, som først skal til at hives ud af skabet, sættes i en stikkontakt, og selv herefter, så har den kun en hvis rækkevidde, før man skal til at skifte stikkontakt endnu en gang. Alt dette bøvl undergår du med en håndstøvsuger.

Du skal derfor overveje at købe en håndstøvsuger, hvis du gerne vil støvsuge dit hjem for støv noget oftere. Derudover så skal du overveje at købe en håndstøvsuger, hvis du synes at støvsugningen skal være nemmere. En håndstøvuger er faktisk meget populær i lande som eksempelvis USA, hvor mange flere har en håndstøvsuger end i Danmark målt på gennemsnit pr. indbygger.

Erstatter en håndstøvsuger en normal støvsuger?

En håndstøvsuger kan godt erstatte en normal støvsuger. Det anbefales dog, at du ikke har en meget stor lejlighed eller hus, hvis du vil gøre dette. Grunden hertil er at de fleste håndstøvsugere har en begrænsning i dens drifttid, da en håndstøvsuger bliver drevet af et batteri, og ikke sat direkte til en stikkontakt når den skal suge.

Hvis du derimod bor i et hus/lejlighed af normal eller mindre størrelse, så kan en håndstøvsuger være en rigtig god ide. Som tidligere nævnt er den utrolig nem at betjene, da den har en fast plads hvor den står. Sugeevnen på de større modeller er rigtig god, og kan bestemt støvsuge skidtet op fra gulvet. De seneste år er der sket meget på håndstøvsuger markedet. De store producenter er begyndt at fokusere mere på at lave gode kvalaitets håndstøvsugere, og derfor ser vi også at der kommer bedre og bedre modeller ud på markedet.

Hvem laver de bedste håndstøvsugere?

Der er flere producenter som laver gode håndstøvsugere. Vi har her på siden prøvet på at rangere de bedste af dem. Du kan derfor bruge den tabel, som du ser øverst her på siden som pejlemærke for, hvilke håndstøvsugere der er de aller bedste. Husk på at prisen også spiller en rolle.

Du får selvfølgelig en af de bedste håndstøvsugere, ved at betale en højere pris. Vær dog altid opmærksom på, hvad du får for denne pris. Det kan være at der medfølger noget ekstraudstyr, som du ikke har brug for. Sommetider kan samme model købes uden ekstraudstyret, og du kan dermed spare en del penge.